no06Hem iniciat un nou curs. L’engranatge pastoral s’ha posat en marxa. Cal continuar la missió de l’Església que és evangelitzar. Tots som cridats a sentir-nos església i a fer realitat el mandat missioner de Jesús: “Aneu a tots els pobles i feu-los deixebles meus...” (Mt 28,19-20). El papa Francesc ens encoratja a viure una nova etapa evangelitzadora. Ens parla d’una “Església en sortida”. És la resposta a l’”Aneu” de Jesús a l’Evangeli. Tots som cridats en aquest curs que s’ha iniciat a aquesta nova “sortida” missionera: sortir de la pròpia comoditat i atrevir-se a arribar a totes les perifèries que necessiten de la llum de l’Evangeli. Cadascú des de la nostra realitat existencial. Amb obres i gestos en la vida quotidiana, acompanyant en tots els processos amb aguant apostòlic. El somni del deixeble és que la Paraula sigui acollida celebrant i festejant cada pas que es fa endavant en l’evangelització. I l’evangelització té molt de paciència. Té cura del blat i no s’amoïna de la cugula. El sembrador quan veu despuntar el jull en mig del blat, no reacciona queixant-se i alarmant-se. Troba la manera que la Paraula s’encarni en una situació concreta i doni fruits de vida nova, encara que en aparença siguin imperfectes o inacabats.

Cal avançar en el camí d’una conversió pastoral i missionera que no pot deixar les coses com estan. Cal anar més enllà d’una “simple administració”. Cal aspirar a un “estat permanent de missió”, en paraules del papa Francesc (EG 25).

no07La parròquia és “la mateixa Església que viu entre les cases dels seus fills i filles”, presència eclesial en el territori, àmbit de l’escolta de la Paraula, del creixement de vida cristiana, del diàleg, de l’anunci, de la caritat generosa, de l’adoració i celebració. A través de totes les seves activitats, la parròquia encoratja i forma els seus membres perquè siguin agents d’evangelització. És comunitat de comunitats, santuari on els assedegats van a beure per continuar caminant, i centre constant d’enviament missioner.  Cal estar la parròquia més a prop de la gent, que sigui àmbit de comunió i participació i s’orienti completament a la missió (EG 28).

Joomla templates by a4joomla