Catequesi i Formaciò

Carta als xiquets/tes, pares i comunitat parroquial

Aquest mes de maig és el mes que, a nivell de parròquies de la ciutat, celebrem les Primeres Comunions. És fàcil veure, en aquests diumenges, nombroses famílies que acompanyen els infants que rebran Jesús Eucaristia per primera vegada. És el dia de la seva Primera Comunió. La presència de molts xiquets i xiquetes de primera comunió a l’església fa que hi hagi una gran afluència de persones que, normalment, no hi són els altres diumenges a les Misses dominicals.
Les grans manifestacions i els grans esdeveniments impressionen i impacten més que les coses petites o fets insignificants. També sol passar a nivell religiós. Però, tanmateix, ens hauríem de fixar en les coses petites que, a vegades, semblen insignificants.
 
Jesús, a l’Evangeli, ens parla de llavors petites que, sembrades a terra, es converteixen en arbres grans; de tresors amagats i perles fines i precioses que valen més que totes les altres coses juntes. Ell mateix, tot i essent Déu, es va voler fer un infant quan va néixer a Betlem; després va créixer com natros i, quan va ser gran, ens va revelar i ensenyar moltes coses del Pare del cel, i ens va dir que ens estiméssim els uns als altres perquè tots som germans. 
 
La tarda abans de la seva mort en creu, va reunir els dotze apòstols i els va recordar les coses més importants. Va ser llavors quan va agafar el pa i el vi i els va dir que en prenguessin perquè eren el seu cos i la seva sang. Aquell dia els apòstols van combregar per primera vegada.
 
També aquests diumenges de maig uns xiquets combregaran per primera vegada. La comunió és una d’aquelles coses tan petites i insignificants a la vista, però que tenen un gran valor: és la perla preciosa, el tresor amagat  que hem de saber descobrir i estimar. Totes les altres coses que els hi faran als xiquets no són res en comparació del gran regal que els fa Jesús. Ell es dóna en forma d’aliment, perquè tinguin vida abundant, perquè tinguin força per a créixer i ser cada vegada més bons, més generosos, més disposats a ajudar i estimar tothom.
 
En contemplar i participar d’aquesta festa, cal que ens hi reafirmem una vegada més que aquell que se’ns dóna com a pa de vida, és la perla preciosa, lo més preuat  de la nostra vida.

PRECOMUNIÓ

octu006Correspon als xiquets que s’inicien en la preparació i la formació per poder rebre el sagrament de l’Eucaristia, i que cursen segon curs d’Educació Primària a l’escola. En cas de dos germans, el més petit pot iniciar aquesta formació catequètica cursant el primer curs d’E.P.

L’inici de la Catequesi per aquest grup d’infants tindrà lloc el 7 d’octubre. Previament hi haurà una reunió amb els pares que tindrà lloc el divendres 5 d’octubre a les 20:00h.

L’horari de la formació catequètica serà el següent:

10’20-11’20: Catequesis al Centre Parroquial

11:30h. Missa d’infants amb la comunitat parroquial.

COMUNIÓ

octu007Fa referància al segon any de preparació. És el curs que rebran Jesús Eucaristia per primera vegada. És l’any de la Primera Comunió; també del sagrament del Perdó.

La Catequesi per aquest grup d’infants s’ha iniciat el 30 de setembre. Hi haurà una reunió amb els pares el divendres 5 d’octubre a les 20:00h.

L’horari de la formació catequètica serà el següent:

10’20-11’20: Catequesis al Centre Parroquial

11:30h. Missa d’infants amb la comunitat parroquial.

SAGRAMENT DE LA CONFIRMACIÓ

octu008Està oberta la inscripció per preparar-se per la recepció d’aquest sagrament. A partir de segon curs de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) es poden inscriure per iniciar aquesta formació. La catequesi s’iniciarà el dissabte 20 d’octubre.

La preparació per rebre el sagrament consta de dos cursos. A la nostra parròquia cada curs el tenim estructurat de la següent manera:

Últim dissabte de cada mes al Centre Parroquial, catequesi de 18:15 a 19:15h.

19:30: Missa amb la Comunitat Parroquial.

Aquest horari és comú per als dos grups de catequesi.

CELEBRACIÓ DEL SAGRAMENT DE LA CONFIRMACIÓ

octu009La Festa de la Recepció del Sagrament de la Confirmació tindrà lloc a la Parròquia el dia 26 d’octubre, divendres, a les 20:00h.

Prèvies, a la celebració de la Festa, hi haurà reunions amb pares, padrins i confirmands.

Dimarts, 23 d’octubre, a les 20:00h. Reunió amb pares, padrins i confirmands a l’església parroquial.

Dijous 25 d’octubre, a les 20:00h., reunió a l’església parroquial amb els confirmands per preparar la litúrgia del sagrament del Do de l’Esperit i rebre el Sagrament del Perdó.

Divendres, 26 d’octubre, a les 20:00h., Celebració del Sagrament de la Confirmació a l’església parroquial.

CATEQUESI PRIMERA COMUNIÓ:
 
Primer curs o Precomunió:
 
Està oberta la inscripció per a la Catequesi del primer any o curs del sagrament de la Comunió, Primera Comunió. És el curs o any de la Precomunió que, en principi, correspon als xiquets que cursen el segon curs d’Ensenyament Primari a l’escola.
 
Inici de la Catequesi: Diumenge 15 d’octubre.
Horari i lloc: tots els diumenges lectius del curs escolar de 10:25 a 11:25h., per participar posteriorment de la Missa de la comunitat. El lloc on s’impartirà la Catequesi serà el Centre Parroquial o Casal, al costat mateix de l’església parroquial.
Reunió amb els pares: dilluns, 9 d’octubre a les 20:00h.
 
Catequesi de Primera Comunió: La Catequesi de Comunió correspon al segon curs o any de preparació. És el curs en què l’infant, noi/noia, rebrà el sagrament de l’Eucaristia i del Perdó o de la Reconciliació en els dos primers diumenges del mes de maig.
Inici de la Catequesi: Diumenge 8 d’octubre.
Horari i lloc: tots els diumenges lectius del curs escolar de 10:25 a 11:25h., per participar posteriorment de la Missa de la comunitat. El lloc on s’impartirà la Catequesi serà el Centre Parroquial o Casal, al costat mateix de l’església parroquial.
Reunió amb els pares: divendres, 6 d’octubre a les 20:00h.
 
CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ:
Està oberta la inscripció per començar la Catequesi de Confirmació, a partir del segon curs de l’ESO.
Inici de la Catequesi: Dissabte 28 d’octubre
Horari i lloc: La catequesi tindrà lloc un cop al mes, en dissabte, i tindrà la següent distribució horària: de 18:00h a 19:00h. Centre Parroquial
19:30h.: Assistència i participació de la Missa parroquial del dissabte.
Catequesi Primera Comunió:
 
Diumenges 6, 13, 20 i 27 de novembre
Horari: de 10:20h.-11:20h.
Cursos: primer i segon curs de preparació per a la Primera Comunió.
11:30h.-12,15h. Assistència a la Missa parroquial.
 
Catequesi Confirmació:
 
Dimecres, 2 de novembre: 17:00h.-18:00h. Catequesi de Confirmació per als adults que han de rebre el sagrament el proper mes de desembre.
 
Dissabte, 5: 18:00h.-19:00h. Catequesi de Confirmació per als qui s’han de confirmar enguany.
19’30h: Assistència i participació a la Missa parroquial.
 
Dimecres, 16: 17:00h-18:00h. Catequesi de Confirmació per als adults que han de rebre el sagrament el proper mes de desembre.
 
Dissabte, 19: 18:00h.-19:00h. Catequesi de Confirmació per als qui s’han de confirmar enguany .
19’30h: Assistència i participació a la a la Missa parroquial.
 
Dimecres, 23: 17:00h.-18:00h. Catequesi de Confirmació per als adults que han de rebre el sagrament el proper mes de desembre.
 
Dissabte, 26: 18:00h.-19:00h. Catequesi per als nois i noies de primer curs i de segon, dels qui s’han de confirmar enguany, així com també per als adults que es preparen per rebre el sagrament.
19’30h: Assistència i participació a la a la Missa parroquial.
 
Dilluns, 28: 20:00h. reunió amb els qui seran confirmats el proper divendres 2 de desembre.
Dilluns, 8 febrer:
 
  • Xerrada al Centre parroquial a les 20:00h. a càrrec de German Jarro Tumiri sobre projectes de Mans Unides a Bolívia.
  
Dilluns, 22 de febrer:

 
XERRADA-COL·LOQUI  QUARESMAL
 
  • El dia 22 de febrer, dilluns, a les 20:00h., després de la Missa vespertina, al Centre Parroquial tindrà lloc una conferència-col·loqui a càrrec de Carme Borbonés i Brescó, presidenta de Càritas Catalunya, que versarà sobre 
“La comunitat parroquial al servei dels germans més afeblits en l’Any de la Misericòrdia”
 
Carme Borbonés és una senyora casada i mare de família, professora emèrita de la universitat de Barcelona, prestigiosa comunicadora i gran coneixedora de les realitats humanes més afeblides de la nostra societat a les que intenta donar resposta mitjançant una lectura creient de la vida amb un compromís exigent i generós des de la fe.
 
Unes xerrades per a tots els membres de les parròquies d’Amposta, oberta a tothom, pensada com una eina més que ens sigui útil i ens ajudi en aquest camí quaresmal de conversió a la misericòrdia de Déu.
INSCRIPCIÓ I INICI DE LA CATEQUESI

Està oberta la inscripció per a la catequesi del primer any o curs del sagrament de la Comunió. És el curs o any de la Precomunió i que, en principi, correspon als xiquets/tes que cursen el segon curs d’ensenyament primari a l’escola.

Inici de la Catequesi:  Diumenge 11 d’octubre

Horari i lloc: tots els diumenges lectius del curs escolar de 10:25 a 11:25., per participar posteriorment a la Missa de la comunitat. El lloc on s’impartirà la Catequesi serà el Centre Parroquial o Casal, al costat mateix de l’església parroquial.

Reunió amb pares: divendres 9 d’octubre a les 20:00h. al Centre Parroquial.
Joomla templates by a4joomla