El que semblava un somni ha esdevingut realitat. El passat dimecres, 9 de desembre, desprès de la Missa presidida pel bisbe Enrique a la nostra parròquia de l’Assumpció i participada per un nombrós grup de persones de les parròquies, tingué lloc la benedicció de la casa d’acollida “Llar Bet-Hània”.

El Setmanari Catalunya Cristiana del passat 27 de desembre, en la secció Església a Catalunya, reconeixia aquest fet com la notícia de l’any a la diòcesi de Tortosa:

“De les notícies de l’any es podria destacar la inauguració de la Llar Bet-Hània a Amposta. És una nova casa d’acollida propietat de les parròquies d’aquesta localitat. A més de menjador també hi ha lloc per pernoctar. I va ser beneïda pel bisbe, Mons. Enrique Benavent el 9 de desembre. La casa serà gestionada per dues institucions: Càritas interparroquial, que s’ocuparà de la coordinació del menjador i de la roba per a transeünts, i la Fundació Nazaret que gestionarà la residència. Càritas abastirà el menjador i el rober per a transeünts i la Fundació privada Natzaret es farà càrrec de les despeses de manteniment...”
El passat diumenge, 13 de desembre, a les 17,30h., tenia lloc a la Catedral de Tortosa l’inici de l’Any Sant de la Misericòrdia amb l’obertura de la Porta Santa. Nombrosos fidels provinents de diferents parròquies de la diòcesi omplien el temple catedralici per celebrar aquest inici jubilar. Al moment de l’ofertori, el bisbe Enrique, que presidia la celebració concelebrada per una gran part del presbiteri diocesà, comunicava que la col·lecta de la Missa aniria destinada a la casa d’acollida de Tortosa i d’Amposta que s’acabava d’inaugurar. Agraïm el gest. I el valorem com una mostra de comunió i solidaritat envers les nostres parròquies.
El que semblava un somni ha esdevingut realitat. El passat 9 de desembre, desprès de la Missa presidida pel bisbe Enrique a la parròquia de l’Assumpció i participada per un nombrós grup de persones de les parròquies, tingué lloc la benedicció d’una casa d’acollida. Se li ha donat el nom de “Llar Bet-Hània” (casa del pobre), en referència a la població on s’allotjava Jesús, camí  de Jerusalem, a casa de Marta i Maria, les germanes de Llàtzer. Aquesta casa és fruit d’una donació de les germanes Pech-Chavarría a la parròquia de l’Assumpció; per aquest motiu, a la façana, a més del nom de llar Bet-Hània, hi haurà una referència a dites germanes.
 
Aquesta casa, situada al bell mig de la població d’Amposta, derruïda i construïda de nou, des del punt de vista material està constituïda pels següents elements: planta baixa, amb cuina, rebost o despensa, serveis i menjador amb capacitat per a 40 persones;  primera planta, habitació amb bany per al responsable de la casa; dos banys i dos habitacions amb quatre lliteres cadascuna amb taquilles personals i petita habitació-rober; la segona planta  consta d’una habitació, amb dos lliteres per a dones, i una terrassa.
 
Llar Bet-Hània  serà gestionada per dos institucions: Càritas interparroquial, que s’ocuparà de la coordinació del menjador i de la roba per a transeünts, i la Fundació Nazaret que gestionarà la residència. Càritas abastirà el menjador i el rober per a transeünts i la fundació privada Nazaret es farà càrrec de les despeses de manteniment.

A nivell funcional, com és de suposar, a la dita casa se li ha donat una  finalitat social que, en el dia d’avui, es materialitzarà en un menjador solidari i en un centre per acollir transeünts i, si fos el cas, persones  víctimes de la violència de gènere. En ells s’acollirà el menjador interparroquial que està funcionant des de la quaresma de 2009 i que ha estat ubicat a la residència Natzaret i, posteriorment, al carrer Barcelona; ha estat reconegut pels mitjans de comunicació local atorgant-li el Premi Amposta 2012.

Pel que fa als transeünts se’ls donarà la possibilitat de dutxar-se i canviar-se de roba oferta per Càritas, així com sopar, dormir i esmorzar. Únicament podran pernoctar un dia al mes i es portarà un control. S’estarà en contacte amb la casa d’acollida de Tortosa perquè d’un lloc passin a l’altre si aquest és el seu desig o necessitat. La casa estarà oberta i en servei de dilluns a diumenge. A l’atenció i el control quotidià de la casa hi estarà una persona gestionada per Càritas Interparroquial Amposta. 
Maig Juny
Àpats (dinars) 506 510
Serveis dutxa 29 7
Entrepans 16 10
Allotjament (sopar, dormir, esmorzar) 55 17
Joomla templates by a4joomla