El passat mes d’agost la parròquia de l’Assumpció, en nom de les parròquies de la ciutat, adquiria el local comercial del carrer Navarra, número 19, d’uns quaranta-vuit metres quadrats. La finalitat d’aquest local és ubicar-hi congeladors que mantinguin diversos aliments que entitats, comerços o particulars aporten al menjador solidari de llar Bet-Hània, com és el cas de la Penya Taurina el Cerril que les passades Festes Majors va regalar la carn d’un toro de més de quatre-cents quilos. També servirà per emmagatzemar aliments de consum immediat per al menjador. La compra d’aquest local ha estat possible gràcies a un legat econòmic de Maria-Cinta Pech Chavarria. Legat compartit per Càritas Diocesana de Tortosa, Càritas Interparroquial d’Amposta i Llar Bet-Hània.
 
RELACIÓ SERVEIS OFERTS A LA LLAR BET-HÀNIA Gener Febrer Març Abril
Àpats (dinars) 584 570 606 495
Serveis dutxa 20 27 28 22
Entrepans 27 2 5 --
Allotjament (sopar, dormir, esmorzar) 9 20 36 47
 
SERVEIS CASA ACOLLIDA Maig Juny Juliol Setembre
Àpats (dinars) 506 510 428 442
Serveis dutxa 29 7 24 7
Entrepans 16 10 5 10
Allotjament (sopar, dormir, esmorzar) 55 17 18 9
Gener Febrer Març Abril
Àpats (dinars) 584 570 606 495
Serveis dutxa 20 27 28 22
Entrepans 27 2 5 -
Allotjament (sopar, dormir, esmorzar) 9 20 36 47
Llar Bet-Hània, en el passat més de gener, ha  portat a terme els següents serveis d’atenció a persones de la població i/o transeünts, gent de pas:
 
Àpats  ....................................    584 dinars
Serveis de neteja personal.....       20 (servei de dutxa)
Entrepans...............................      27
Allotjament............................        9  (sopar, dormir i esmorzar)
 


Gràcies al voluntariat de Càritas Interparroquial, a la Fundació Natzaret, a totes les senyores que preparen i serveixen els àpats, als comerços i persones anònimes que col·laboren d’una o altra manera, s’està donant aquest servei d’assistència i d’atenció a persones que passen per moments de dificultat
Llar Bet-Hània fou inaugurada el 9 de desembre de 2015. Uns dies després, el 23 de desembre, entrava en funcionament el menjador solidari. Com a casa d’acollida es posà en marxa el dia 14 de gener. Arribem al final d’aquest any 2016. És el moment de fer balanç de l’activitat portada a terme gràcies a molta gent que hi ha col·laborat de forma anònima i discreta tant en el servei voluntari com en l’aportació material. Moltes han estat les persones ateses que han rebut acollida i que han compartit taula. Més enllà dels números pensem en les persones que per un motiu o un altre s’han vist en la necessitat d’acudir a llar Bet-Hània i que han pogut estar ateses gràcies a una xarxa de voluntaris i cooperants coordinats pels responsables de Càritas interparroquial i la fundació Natzaret.
 
Al llarg d’aquest any 2016, el nombre de persones acollides i ateses ha estat el següent:
 
 
Menjador solidari:             5.683 àpats servits a l’hora del dinar.
 
Allotjament (sopar, dormir i esmorzar):    han pernoctat  146 persones
El proper dijous, 9 de desembre, tindrà lloc la celebració del primer aniversari de la Llar Bet-Hània, casa d’acollida que fou beneïda pel bisbe de la diòcesi, Mons. Enrique Benavent, coincidint amb l’inici de l’Any Jubilar de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. El bisbe, abans de la benedicció-inauguració de la Llar Bet-Hània, presidí l’Eucaristia d’aquest dia en sufragi de Teresita Pech Chavarria i de les fundadores de Natzaret, les senyores Ignàcia, Amèlia, Emília i Leonor. Aquest dia es commemora també la festa votiva del Santíssim.
 

En aquest primer aniversari, presidirà l’Eucaristia el cardenal Lluís Martínez i Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona i ex-bisbe de Tortosa, amb la participació del Cor la Lira Ampostina. Donarem gràcies a Déu per les persones voluntàries que fan possible el funcionament d’aquesta llar, pels comerços i particulars que hi col·laboren, per les institucions de Càritas Interparroquial i la Fundació Natzaret. I per exprés desig del Consell de Parròquia i del Patronat Natzaret, pregarem per l’etern descans de les ànimes de Mª Cinta i Teresita Pech Chavarría, gràcies a les quals existeix aquesta llar, i de les fundadores de Natzaret, les senyores Ignacia, Amèlia, Emília i Leonor.
 
El setmanari Catalunya Cristiana, en data 13 novembre 2016, en un article a tres pàgines, titulat “Els fruits de l’Any de la Misericòrdia a Catalunya”, especifica les iniciatives eclesials que han estat més significatives en diferents àmbits, durant aquest any, per a les distintes diòcesis amb seu a Catalunya. Pel que fa a la nostra diòcesi de Tortosa, ha estat escollida com a iniciativa més significativa, la Llar Bet-Hània d’Amposta.
 

Llar Bet-Hània fou inaugurada el 9 de desembre de 2015. Uns dies després, el 23 de desembre, entrava en funcionament el menjador solidari. Com a casa d’acollida es posà en marxa el dia 14 de gener
 
Al llarg d’aquests onze primers mesos (gener-novembre) de funcionament, el nombre de persones acollides i ateses ha estat el següent:

Menjador solidari: 5.193 àpats servits a l’hora del dinar
Gent acollida: (sopar, dormir i esmorzar)  122 persones
Mes d’octubre
 

Dinars 490
Sopars 19
Pernoctacions 19
Esmorzars 19
Joomla templates by a4joomla