Actualitat

NIT DE NADAL
20:00h. Missa del Gall
Amb la participació dels nens de la catequesi per representar el naixement de l’Infant Jesús.
21:30h. Missa del Gall al monestir de les Mares Carmelites Descalces.

DIA DE NADAL
Missa a les 10:00h. al monestir de les Mares Carmelites Descalces.
Missa a les 11:30h.
 

FESTA DE SANT ESTEVE
Missa a les 19:30h.

 
FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

09:00h. Missa monestir de les Mares Carmelites Descalces.
11:30h. Missa parroquial: Celebració de les noces d’argent i d’or amb la renovació del compromís matrimonial i la benedicció dels esposos. 
SOLEMNITAT DE LA MARE DE DÉU  (1 de gener)
“Els pastors anaren a Betlem, i trobaren Maria i Josep, amb el nen a la menjadora. I Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava.” (Lluc 2, 16.19)

09:00h. Missa monestir de les Mares Carmelites Descalces.
11:30h. Missa parroquial
 

SEGON DIUMENGE DE NADAL (5 de gener)
“El qui és la Paraula es va fer home, i plantà entre nosaltres el seu tabernacle, i hem contemplat la seva glòria, que li pertoca com a fill únic del pare, ple de gràcia i de veritat.” (Joan 1,14)
09:00h. Missa monestir de les Mares Carmelites Descalces.
11:30h. Missa parroquial
19:00h. Missa vespertina anticipada Solemnitat de l'Epifania.
 

EPIFANIA DEL SENYOR (6 de gener)
“L’alegria dels mags en veure allà l’estrella va ser immensa. Entraren a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare i , prostrats a terra, li presentaren el seu homenatge.” (Mateu 2,10-11)
09:00h. Missa monestir de les Mares Carmelites Descalces.
11:30h. Missa parroquial
 

BAPTISME DEL SENYOR  (12 de gener)
“Mentre Jesús pregava, una veu digué des del cel “Ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut.” (Lluc 3, 21-22)
09:00h. Missa monestir de les Mares Carmelites Descalces.
11:30h. Missa parroquial

 

n1909Amb el Baptisme i l’Eucaristia, el sagrament de la Confirmació constitueix el conjunt dels sagraments de la Iniciació Cristiana. Baptisme, Confirmació i Eucaristia  són fonamentals i necessaris per a qualsevol desenvolupament posterior de la vida cristiana en altres vocacions específiques a l’interior de l’Església.

 

Per això la Confirmació és demanada tant pels qui són cridats a Ordes sagrades com a la professió de vida consagrada i als qui han de ser padrins del Baptisme i de la Confirmació, entre altres.

 

El divendres, 29 de novembre, a les 20:00h., tindrà lloc la celebració del Sagrament de la Confirmació a l’església parroquial de sant Josep. Un grup de la comunitat parroquial rebrà el Do de l’Esperit Sant en aquesta celebració presidida pel bisbe de la diòcesi. Acompanyem-los amb la pregària i la presència donant gràcies a Déu per aquest Do dispensat.

Amb l’inici de la tardor comencem un nou curs pastoral. Si bé l’activitat parroquial és manté durant tot l’any, l’estiu esdevé un parèntesi en l’àmbit eclesial, més enllà de l’atenció personal i solidària, del culte religiós i de l’administració  de sagraments. Iniciar un nou curs significa retrobar-nos amb persones que s’han absentat durant l’estiu, reprendre l’activitat pastoral; a més d’un repte personal i comunitari, és també un motiu d’agraïment a Déu per la confiança depositada i la nova oportunitat donada. 

Al moment d’encetar aquest curs, volem compartir un doble agraïment. En primer lloc a Rosita Pertegaz. Durant un any ha estat la nostra Directora de Càritas Interparroquial treballant amb il·lusió i eficàcia però, malauradament, les circumstàncies familiars i professionals han fet que no pugui continuar amb l’obra que amb tant d’interès havia pres. Des d’aquí volem deixar constància del nostre agraïment per la seva labor eficient en aquest camp d’església com és l’atenció a aquells que per un motiu o altre estan passant moments de dificultat en la seva vida.

n1902Des de principis d’estiu tenim nova directora de Càritas Interparroquial. Es tracta d’Adela Ortí, persona molt coneguda i valorada, com a professional, en el món administratiu de la població. Posseeix estudis superiors, un Grau en Relacions Laborals, ex secretària dels tres alcaldes anteriors, i actualment és Cap del Negociat d’Estadística de l’Ajuntament d’Amposta. Havent acceptat col·laborar en aquesta dimensió caritativa i de promoció social en el camp de l’església cal dir que, des del primer dia, ho ha agafat amb molt d’interès fent un seguiment molt personalitzat del funcionament del menjador social de llar Bet-Hània i del Centre de Càritas a fi de gestionar i coordinar una acció que pretén donar resposta a moltes de les necessitats humanes presents en el nostre entorn. Des de les parròquies ho valorem i ho agraïm. Càritas és una institució eclesial, que actua i representa a les parròquies. Càritas esdevé les mans de les parròquies que acullen, acompanyen, ajuden i promocionen a qui passa per moments de necessitat puntual o crònica.

M19004El dia 1 de maig, des de fa uns anys, és el dia escollit per fer una jornada de convivència amb els voluntaris i col·laboradors de les parròquies. Se li dona un sentit cultural i religiós. Aquest any s’ha elegit el poble de Catí, nucli de població pertanyent a l’Alt Maestrat, i el santuari de la Mare de Déu de l’Avellà on s’hi troba una font d’aigües sulfuroses de propietats curatives. El Santuari  o Ermitori de la Mare de Déu de la Font de l'Avellà es troba a 5 quilòmetres de distància del municipi. Allí hi hem celebrat l’Eucaristia honorant Maria en aquest Santuari de la Misericòrdia. Abans de la Missa hem pogut contemplar i admirar les pintures al fresc que decoren completament la nau i que han estat restaurades fa poc. Una restauració molt ben aconseguida, que produeix un gran impacte visual al contemplar tot aquest conjunt de les pintures al fresc.

M19005Celebrada l’Eucaristia, les 125 persones ens hem dirigit a la població per visitar l’església parroquial dedicada a l’Assumpció de Maria, d’estil gòtic-barroc, destacant la decoració de la volta, així com la Capella de la Comunió amb pintures que representen l’exaltació del sagrament de l’Eucaristia i que són del mateix autor de les que hi ha a l’ermita de l’Avellà, Pasqual Mespletera.

Acabada la visita vam acudir a un dels restaurants del municipi per compartir un dinar de germanor i poder arribar a casa passada la mitja tarda. Ha estat una jornada festiva i merescuda pensada per a les persones que col·laboren amb les parròquies.

Diumenges, 5 i 12

M19002 

PRIMERES COMUNIONS

DIUMENGES 5 i 12 DE MAIG

Missa al Monestir a les 9:00h.

Missa parroquial a les 11:30h. 
   

 Dissabte, 25

M19003

 

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA

DEL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS

25 DE MAIG

19:30h. Missa parroquial amb l’administració del Sagrament de la Unció dels malalts

M19001El dia cinc de maig, primer diumenge de mes, tindrà lloc la festa de l’ermita en honor de la Mare de Déu sota l’advocació del Montsià, amb el següent Programa d’Actes :

  •  10:00h. Sortida a peu des de la parròquia del Sagrat Cor
  •  11:00h. Esmorzar popular
  •  12:00h. Sardanes
  •  14:00h. Dinar (cadascú porta el seu)
  •  16:30h. Rosari i mes de Maria
  •  18:00h. Benedicció del Terme i Santa Missa.

 

Confiem en la vostra presència i esperem de la vostra participació per venerar i honorar la Mare de Déu del Montsià.

Joomla templates by a4joomla