Actualitat

El bisbe diocesà, Mons. Enrique Benavent, administrarà el sagrament de la Confirmació el divendres 2 de novembre a l’església parroquial de l’Assumpció, a les 20h. Seria bo participar i acompanyar al grup d’adolescents i adults que en aquest dia rebran el do de l’Esperit per al bé de la comunitat eclesial.
En el Centenari de la fundació de la Societat Musical La Lira Ampostina
Diumenge 20 de novembre a les 11:30h.
 
Amb motiu de la festa de santa Cecília, el Cor la Lira Ampostina interpretarà la “Missa tango” dedicada al papa Francesc. El seu compositor, l’argentí Martín Palmieri, natural de Buenos Aires, va presentar aquesta obra en el concert d'inauguració del Festival Internacional de Música i Art Sacre a Roma, que l’any 2013 va ser dedicat al papa Francesc.
 
En la versió original, la Misatango inclou cor, mezzosoprano, bandoneó, contrabaix i piano. Substituint el bandoneó per l’acordió, aquesta és la versió que s’interpretarà durant la Missa en honor de santa Cecília el proper diumenge 20 de novembre, a les 11,30h. a l’església arxiprestal d’Amposta. El nom –tango- li prové del malenconiós so del bandoneó, acordió tradicional argentí, que ha fet sigui coneguda popularment com Missa Tango. També se l’anomena “Misa a Buenos Aires”.
 
El Cor la Lira Ampostina, sota la direcció de Núria Francino,  té previst cantar les següents parts de la Missa: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei. Intervindran Maripau Medina, soprano, Francesc Rius piano, Susana Gómez, acordió i Rafel Iniesta, contrabaix.
En la passada reunió del Consell de Parròquia es va parlar de la Festa Major, especialment de l’ofrena i processó del dia de la Mare de Déu d’agost, patrona de la ciutat i titular de la parròquia. En un segon moment també de les obres que s’havien fet a la parròquia. És per aquest motiu que també hi eren presents els membres de la Junta d’Obres.
 
Pel que fa a obres, Mn. Ramon va informar que tant les obres de la casa d’acollida “Llar Bet-Hània” com també les referents a les façanes de l’església parroquial no tan sols s’havien acabat sinó que també ja estaven saldades. La pintura i arranjament de la façana s’havia pagat del fons parroquial que s’abasteix de les col·lectes de les misses de cada dia, de les misses de difunts i especialment dels diumenges i dies festius. Va agrair la generositat de la gent i de les persones que fan un servei a l’església passant les col·lectes per a les despeses ordinàries i extraordinàries de la parròquia.
 
Havent sortit a col·lació les pintures de l’església s’està estudiant la possibilitat de contactar amb un pintor experimentat i valorat en l’àmbit eclesial diocesà, per escoltar possibles propostes a fi d’aconseguir una major dignificació pictòrica d’aquest temple tan apreciat i valorat per tots els veïns i tots el que el visiten.
 
El punt central de la reunió fou per analitzar els actes de la processó i ofrena de la Festa Major dedicada a la Mare de Déu d’agost, l’Assumpció de Maria. S’acordà proposar una reunió amb entitats i regidor de Festes. Cal preparar aquests actes amb temps i d’acord al que representen. En l’anàlisi es constata una manca de devoció popular a la Mare de Déu de l’Assumpció; és la patrona de la ciutat i titular de la parròquia de temps immemorial. Com és possible que moltes persones, que habitualment participen de l’eucaristia, no hi siguin presents el dia de la seva festa patronal? Cal fer pedagogia i prendre consciència del que significa venerar la nostra mare i patrona. La nostra estima i devoció de fills envers Ella avalua la nostra vida religiosa.
Quan algú fa un regal ho fa per fer feliç a l’altre. A vegades  també es fa per compromís. Quan de veritat s’estima una persona es procura elegir cuidadosament l’objecte a regalar, algo que faci il·lusió i agradi a la persona estimada. També perquè aquesta al rebre el regal es recordi de la persona que li ha fet. El més preuat de tots els regals és el do d’un mateix, de la pròpia persona. És el que celebrem pel Corpus. El Senyor se’ns dóna Ell mateix. Aquest és el motiu pel qual Corpus ha estat sempre un dia entranyable, d’agraïment al Senyor pel do que ens fa de quedar-se amb nosaltres. Aquesta diada el que fa és accentuar, celebrar la presència viva i real de Crist en l’Eucaristia que se’ns dóna com aliment a fi de saciar totes les fams i alimentar tots els famolencs.

L’evangeli ens diu que Jesús “en veure les multituds se’n compadí”. També avui segueix compadint-se. I digué als apòstols “Doneu-los menjar vosaltres mateixos”. I avui també ens ho diu a natros que donem de menjar. Com? De quina manera? La resposta dels apòstols és que tan sols disposen de cinc pans i dos peixos. Ben poca cosa per a una multitud. Però és precisament aquesta poca cosa que, en mans del Senyor, sacia la fam de tota una multitud de gent. També natros disposem de poca cosa i tendim a fugir amb evasives davant les necessitats i dificultats del nostre entorn. Avui se’ns convida oferir lo poc que tenim perquè, en mans del Senyor, lo poc es convertirà en molt. El Senyor conta amb nosaltres, necessita de natros tal com resa aquella antiga pregària: “Necessito les teves mans per continuar beneint; necessito els teus llavis per continuar parlant; necessito el teu cor per continuar estimant. Et necessito per continuar salvant”.
 
Per això el dia del Corpus Christi ha passat a ser el Dia de la Caritat. Se’ns convida a reflexionar sobre el lloc central i la importància decisiva de la caritat, és a dir, de l’amor de Déu, en el cristianisme i en la vida dels cristians. La institució de Càritas ens ho recorda al llarg de tots els dies de l’any. És la dimensió social de l’Eucaristia.
Aquest any la diada a l’ermita dedicada a venerar la Mare de Déu sota l’advocació del Montsià tindrà lloc el primer dia de maig ja que coincideix amb el primer diumenge de mes. A més dels actes lúdics i cívics organitzats pel matí, hem de recordar que l’acte central del dia -l’Eucaristia i la benedicció del terme- serà a les 18h. És un dia dedicat a venerar i honorar la Verge Maria, nostra Mare, sota l’advocació toponímica del Montsià. I en aquest dia, tots els qui ens sentim cristians i, en especial, els col·laboradors parroquials, devots de la Mare de Déu, hauríem de ser-hi presents per honorar la que és nostra Mare
El passat 24 d’abril, per voluntat del Sant Pare, es va fer una col·lecta a totes les Esglésies catòliques d’Europa destinada a un país que pateix la violència des de fa anys, Ucraïna. Així ho va anunciar el papa Francesc en la pregària del Regina Cœli del diumenge de la Divina Misericòrdia: «Convido els fidels a unir-se amb una contribució generosa a aquesta iniciativa. Aquest gest de caritat, a més d’alleujar els sofriments materials, vol expressar a Ucraïna la meva personal proximitat i solidaritat i la de tota l’Església. Desitjo vivament que això pugui ajudar a promoure sense retards posteriors la pau i el respecte al dret en aquella terra tan provada.»

El total de la col·lecta fou de cinc-cents vuitanta-cinc euros (585€): 410 a la parròquia i 175 al monestir de les Germanes Carmelites.
Joomla templates by a4joomla