Actualitat

S’està portant a terme l’arranjament de la façana lateral de l’església parroquial, la que dóna al carreró estret. L’obra consisteix en picar el morter de la façana, escardeixar-la de morter, lluir-la i pintar-la igual que les altres dues façanes. Amb aquesta darrera operació si que es podrà dir que s’ha acabat l’obra que s’inicià l’any 1773
A l’igual que altres anys, havent celebrat la Pasqua de Resurrecció, les parròquies d’Amposta hem organitzat una jornada de sortida interparroquial. Amb motiu de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, aquest any hem visitat la Fatarella. Allí s’hi troba una Capella dedicada a la Mare de Déu de la Misericòrdia. És la patrona de la població. Lloc molt venerat i estimat pels fills de la localitat. L’ermita, ubicada a la mateixa població, fou construïda pel mestre d’obres Francesc Melet, el mateix que va dirigir l’església de l’Assumpció d’Amposta, la de sant Miquel de Batea i l’antiga de Corbera d’Ebre, entre altres. Té una semblança a la d’Amposta però de dimensions més reduïdes.

La sortida tingué lloc el dissabte 16 d’abril. Col·laboradors i voluntaris parroquials ens desplaçarem amb dos autocars i algun turisme. A les 10 del matí arribàvem a l’ermita capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia per celebrar-hi la Missa i venerar la imatge de la Mare de Déu, peça d’alabastre, amb restes de policromia, de la segona meitat del s. XIV, donació de Mn. Pere Pasqual, fill de la Fatarella, capellà reial en temps de Pere III el Cerimoniós.  

El rector de la Fatarella, Mn. Rubén García,  ja ens esperava per donar-nos la benvinguda a aquest casal tan preuat i estimat pels fills de la Fatarella. Amb l’’harmònium acompanyà els cants d’aquesta celebració al peu de Maria de la Misericòrdia. Celebrada l’Eucaristia i venerada la santa imatge, ens dirigíem a l’església parroquial de sant Andreu en companyia d’una guia local, Misericòrdia Cabús, que ens anava explicant i descobrint aspectes històrics i elements arquitectònics de la població.

Després d’aquesta visita a l’església parroquial ens dirigíem al Centre d’Interpretació, espai dedicat a la passada Batalla de l’Ebre. Per la tarda, després del dinar, visitaríem un altre espai, dedicat al mateix tema,  ubicat a la població de Corbera d’Ebre.
El dinar fou servit als 116 comensals al restaurant Can Rius de la Fatarella. Allí vam degustar, a més de plats típics, les famoses coques d’avellana. Un dia de convivència i de germanor, de càlida acollida per part del rector i feligresos de la Fatarella. Un dia per venerar la Mare de Déu de la Misericòrdia i enriquir-nos espiritualment d’aquesta devoció mariana que li professen els fills de la Fatarella.
Amb motiu de l’Any Sant Jubilar de la Misericòrdia, aquest any visitarem la Fatarella, on s’hi troba una Capella dedicada a la Mare de Déu de la Misericòrdia. És la patrona de la població, lloc molt venerat i estimat pels fills de la localitat. L’ermita, que es troba ubicada a la mateixa població, fou construïda pel mestre d’obres Francesc Melet, el mateix que va dirigir la nostra església parroquial, fet que li dona una semblança, però de dimensions més reduïdes.
La sortida que tindrà lloc el dissabte 16 d’abril, té prevista la següent programació:
10:00h. Missa a la Capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia
Visita guiada per la població
Centre interpretació de la Fatarella: “Internacionals a l’Ebre”
Dinar
Centre interpretació de Corbera d’Ebre: “115 dies. Espais de la Batalla de l’Ebre”.
19:00h. Amposta.
El passat mes de març es van realitzar obres de neteja i pintura a la façana central i lateral del temple parroquial, de l’església arxiprestal. La façana principal, la que dóna a la plaça de l’Ajuntament, s’havia arrebossat, a l’igual que la lateral, la del carrer Nou, els anys 1989-1990, essent rector mossèn Federico Allara, amb l’ajuda i col·laboració de l’Ajuntament. S’havia cobert el parament i es portà a terme una neteja de la pedra natural i artificial de l’edifici.

Desprès de 25 anys la façana principal necessitava una bona neteja. La climatologia i els excrements dels ocells que hi niaven l’havien deteriorat. A més la plaça havia guanyat amb les obres de remodelació i amb el gran encert de deixar constància, amb pedres indicadores, de la planta de l’antiga església possiblement construïda a cavall dels segles XV-XVI, a partir de la destrucció del Castell d’Amposta a la segona meitat del segle XV. És de suposar que la primitiva església, anomenada del Sant Sepulcre, del segle XI, estaria ubicada a l’interior del Castell, ja que aquest era la seu de la comunitat hospitalària del Castellà, Gran Prior de l’Orde, i la del Comanador i la seva comunitat religiosa, posteriorment.

Les obres efectuades a la façana principal han estat de neteja amb hidronetejadora a pressió i pintura a dos mans amb protector per l’humitat. Pel que fa al carrer Nou, s’ha fet neteja de façana amb hidronetejadora a pressió i repàs de la soculada de pedra amb morter; s’ha pintat amb dues mans de pintura i una mà de protector per l’humitat.

Aquest mes d’abril es portarà a terme la façana restant, la que dóna al carreró estret. L’obra u operació consistirà en picar el morter de la façana, escardeixar-la de morter, lluir-la i pintar-la a l’igual que les altres façanes. Amb aquesta darrera operació si que es podrà dir que s’ha acabat l’obra que s’inicià l’any 1773. Ens referim a l’acabament exterior. Hi ha constància que a l’any 1860 el bisbe Miguel José Pratmans hi celebra l’Eucaristia i administra el sagrament de la confirmació. Data aquesta que es pot considerar com la data més probable de la dedicació d’aquest temple parroquial.
Diumenge de Rams.

Jesús entra a Jerusalem on es aclamat per la gent. Nosaltres també ho fem amb els rams i les palmes, afirmant així la nostra fe en ell disposats a seguir-lo.

PROCESSO I MISSA a les 11h.


Dijous Sant.

Per la tarda comencem el Tridu Pasqual que és com una anticipació del que viurem aquests dies propers. Jesús ens deixa el pa i el vi que seran la seva presència per sempre en mig de la comunitat, i alhora, amb el rentament dels peus ens convida a viure amb una entrega als altres semblant a la que ell ha viscut.

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR a les 20h.

Divendres Sant.

Jesús mor a la creu. Natros, avui, sorpresos i agraïts ens reunim per commemorar la seva passió i omplir-nos de la gracia que brolla d’aquesta creu i per demanar que aquesta gràcia ompli el món sencer. Plens d’agraïment l’adorem i proclamem la nostra fe en ell.

CELEBRACIO DE LA PASSIO a les 17h.


Dissabte Sant.

És el dia del silenci i de l’espera. Prop del sepulcre de Jesús, compartint el dolor i alhora la confiança, meditem la seva passió i la seva mort.

VETLLA PASQUAL a les 22h.

Nit de Pasqua.

Aquesta nit, la més gran de l’any, els cristians ens reunim per celebrar que Jesús ens ha obert les portes de la vida per sempre. Refermem els compromisos del nostre baptisme i ens alimentem del pa de l’Eucaristia per compartir l’amor més ple i més joiós. Al·leluia!
En el marc d’aquest Any Jubilar de la Misericòrdia el papa Francesc ens invita a la iniciativa de celebrar “24 hores per al Senyor”, durant el divendres i dissabte que antecedeixen el IV diumenge de Quaresma. També el bisbe Enrique, en la seva Carta Pastoral, invita i demana secundar aquesta iniciativa del Papa. Per aquest motiu a la nostra parròquia tindrem exposat el Santíssim des de les 3 de la tarda del divendres 4 de març fins a les 10’30h. nit. Demanem un mínim de 5-6 persones en fraccions de mitja o una hora. En cas de trobar més gent disponible ampliaríem les hores de l’exposició del Santíssim. Amb les altres parròquies i les comunitats religioses tindrem exposat el Santíssim les 24 hores des de la tarda del divendres fins a la mateixa hora del dissabte.
Joomla templates by a4joomla