Actualitat

Cada any, amb motiu de la celebració de la festa de la Sagrada Família, la parròquia invita a celebrar l’aniversari dels 25 i 50 anys de noces. Enguany han estat 19 matrimonis els qui ho han celebrat: 10, les noces d’or i 9, les d’argent. Tots ells van renovar el consentiment matrimonial el passat diumenge, 27 de desembre. Acompanyats de la família, van participar de l’Eucaristia dominical implorant la benedicció del Senyor perquè la seva vida matrimonial continuï donant el seu fruit. Els acompanyava la comunitat parroquial i, en nom d’ella, el mossèn els feia entrega d’un obsequi en record d’aquesta celebració. Acabada la Missa, amb els acompanyants, es dirigien al Centre Parroquial on se’ls havia preparat un piscolabis.

Va resultar una festa ben emotiva. Les moltes pàgines de vida escrites en comú al llarg dels 25 o 50 anys de vida compartida mereixien una celebració. No deixava de ser significatiu i, a la vegada, encoratjador que, en mig d’un món en que fàcilment es trenquen els compromisos, i en una cultura que fa de la provisionalitat una de les seves insígnies i senyeres, manifestessin el seu compromís d’estimar-se per vida. Tan sols ens resta dir:
Enhorabona, felicitats... i per molts anys!
El que semblava un somni ha esdevingut realitat. El passat 9 de desembre, desprès de la Missa presidida pel bisbe Enrique a la parròquia de l’Assumpció i participada per un nombrós grup de persones de les parròquies, tingué lloc la benedicció d’una casa d’acollida. Se li ha donat el nom de “Llar Bet-Hània” (casa del pobre), en referència a la població on s’allotjava Jesús, camí  de Jerusalem, a casa de Marta i Maria, les germanes de Llàtzer. Aquesta casa és fruit d’una donació de les germanes Pech-Chavarría a la parròquia de l’Assumpció; per aquest motiu, a la façana, a més del nom de llar Bet-Hània, hi haurà una referència a dites germanes.
 
Aquesta casa, situada al bell mig de la població d’Amposta, derruïda i construïda de nou, des del punt de vista material està constituïda pels següents elements: planta baixa, amb cuina, rebost o despensa, serveis i menjador amb capacitat per a 40 persones;  primera planta, habitació amb bany per al responsable de la casa; dos banys i dos habitacions amb quatre lliteres cadascuna amb taquilles personals i petita habitació-rober; la segona planta  consta d’una habitació, amb dos lliteres per a dones, i una terrassa.
 
Llar Bet-Hània  serà gestionada per dos institucions: Càritas interparroquial, que s’ocuparà de la coordinació del menjador i de la roba per a transeünts, i la Fundació Nazaret que gestionarà la residència. Càritas abastirà el menjador i el rober per a transeünts i la fundació privada Nazaret es farà càrrec de les despeses de manteniment.

A nivell funcional, com és de suposar, a la dita casa se li ha donat una  finalitat social que, en el dia d’avui, es materialitzarà en un menjador solidari i en un centre per acollir transeünts i, si fos el cas, persones  víctimes de la violència de gènere. En ells s’acollirà el menjador interparroquial que està funcionant des de la quaresma de 2009 i que ha estat ubicat a la residència Natzaret i, posteriorment, al carrer Barcelona; ha estat reconegut pels mitjans de comunicació local atorgant-li el Premi Amposta 2012.

Pel que fa als transeünts se’ls donarà la possibilitat de dutxar-se i canviar-se de roba oferta per Càritas, així com sopar, dormir i esmorzar. Únicament podran pernoctar un dia al mes i es portarà un control. S’estarà en contacte amb la casa d’acollida de Tortosa perquè d’un lloc passin a l’altre si aquest és el seu desig o necessitat. La casa estarà oberta i en servei de dilluns a diumenge. A l’atenció i el control quotidià de la casa hi estarà una persona gestionada per Càritas Interparroquial Amposta. 
Joomla templates by a4joomla