Actualitat

20190406 184846 1El Pavelló Firal d’Amposta ha acollit, com cada any, els comensals de la paella solidària a benefici de Mans Unides. Aquest any s’ha celebrat el diumenge 7 d’abril, data condicionada a la disponibilitat ocupacional. L’equip interparroquial de Mans Unides és qui gestiona l’organització de l’acte que ha congregat a més de 600 persones. La finalitat és conscienciar-nos a tots del problema humanitari de la Fam en el Món i, de pas, aconseguir medis econòmics per destinar-los als projectes que la Delegació Diocesana de Mans Unides presenta cada any amb motiu de l’inici de la Campanya, a principis del mes de febrer. Més enllà del factor econòmic els participants han valorat l’ambient de convivència germanívola que s’ha anat creant any rere any. Ha esdevingut l’acte interparroquial més multitudinari gràcies al treball generós del voluntariat de Mans Unides i a la col·laboració de diversos comerços de la població.

En aquest encontre festiu d’enguany s’ha informat de l’execució d’un projecte realitzat a l’any passat, consistent en la restauració d’una escola devastada a causa de l’Huracà Matthew a Haití. S’ha reconstruït, en part, gràcies al legat testamentari de Maria Cinta Pech, promotora de la casa d’acollida Llar Bet-Hània a Amposta. El testimoni gràfic i les certificacions bancàries donaven fe de què amb l’import enviat s’havia reparar part dels danys soferts a aquella escola a causa del cicló. La gestió d’Elena Tortajada, Delegada Diocesana de Mans Unides, fou del tot important en aquest procés.

Mn. Ramon Font. 

 20190407 141217 20190407 141220   20190407 143139
 AB191  AB192 AB193
PARRÒQUIES ASSUMPCIÓ SAGRAT  COR SANT  JOSEP

DIUMENGE DE RAMS

Processó i Missa

 

11:00h.

09:30h.

11:45h.

 

10:30h.

Dilluns, Dimarts i Dimecres Sant 19:30h. 19:30h. 19:00h.

DIJOUS SANT

Confessions

Missa de la Cena del Senyor

 

18:00h.

20:00h.

 

 

20:00h.

 

 

 

20’30h.

 

DIVENDRES SANT

Viacrucis a l’Església

Celebració de la Passió

 

11:00h.

17:00h.

 

11:00h.

17:30h.

10:30h.

18:00h.

VETLLA PASQUAL 22:00h. 23:00h. 20:00h.
DIUMENGE PASQUA

11:00h.

11:30h. 10:30h.

 

CONFESSIONS
COMUNITÀRIES

Dimarts Sant

a les 20:00h.

Dimecres Sant

a les 20:00h.

Dimarts Sant

a les 18:00h.

 

ACTES INTERPARROQUIALS DE RELIGIOSITAT POPULAR

DIMECRES SANT:    Processó del Silenci  a les 22:00h.

DIVENDRES SANT:

  • Viacrucis al Calvari a les 9:00h.
  • Processó del Sant Enterrament a les 22:00h.

 

 AB194

EL POBLE NOU DEL DELTA

DIUMENGE DE RAMS:

Benedicció dels Rams, Processó i Missa a les 12:30h.

DIJOUS SANT:

Processó a les 22:00h.

DIA DE PASQUA:
Processó de l’Encontre i Missa de Resurrecció a les 12:30h

El diumenge 14 d’octubre, el papa Francesc canonitzava dos personatges del nostre temps: el papa Pau VI i l’arquebisbe Òscar Romero. Enmig de les turbulències del segle XX, monsenyor Romero i Pau VI foren dos testimonis de seguiment a Crist i de fidelitat a l´Església.

no03bGiovanni Battista Montini va néixer a Brescia (Itàlia) l’any 1897, i fou elegit Papa el 21 de juny de 1963 succeint al papa Joan XXIII. Fou el Successor de Pere durant quinze anys (1963-1978) i entre els elements més decisius del seu pontificat destaca la continuació i clausura del Concili Vaticà II, que havia estat convocat per Joan XXIII. Humil, discret, molt humà, amb una visió amable i positiva del món va facilitar el diàleg de l’Església amb el món; ell mateix en va patir les conseqüències més immediates, en una de les èpoques més complicades de la història moderna de l´Església; sovint va ser un Papa incomprès.

Entre els molts escrits que ens ha deixat el seu pontificat tenim l´exhortació apostòlica Evangelii nuntiandi, “L’Evangelització en el món contemporani,” que ha estat un referent per l’exhortació Evangelii gaudium, “La joia de l’Evangeli”, del papa Francesc sobre la nova evangelització. Va reaccionar contra el relativisme i la manca de fervor en l´evangelització dels nous temps. Amb la mateixa convicció que va treballar per la posta al dia de l´Església i la va conduir en la seva obertura al món modern, va tenir el do profètic de detectar els perills que amenaçaven la fi de l´era moderna i la nova postmodernitat.

no04bMonsenyor Òscar Romero era l’arquebisbe de Sant Salvador quan fou assassinat mentre celebrava l’Eucaristia el dia 24 de març de 1980. Va néixer a Ciudad Barrios el 1917. A Roma va ser alumne de Montini, qui, un cop ja Papa, el va nomenar bisbe auxiliar de San Salvador el 1970, i arquebisbe de la mateixa seu el 1977. Va ser una persona d´una gran cultura, capacitat d´organització i intel·ligència; profundament espiritual i obert al diàleg amb tothom. Óscar Romero fou una veu profètica enmig de les grans injustícies que hi havien al Salvador. Veu que només es va emmudir quan una bala assassina li va arrabassar la vida. El bisbe Romero es va significar oposant-se a la violència que va precedir la guerra civil entre 1980 i 1992, i es va posar al costat dels més pobres i desprotegits. La seva cèlebre homilia del dia 23 de març de 1980, en què demana i ordena als militars la fi de la repressió, li va costar la vida. L´endemà va ser assassinat d´un tret per un «esquadró de la mort» mentre celebrava missa, durant l´ofertori

no05La canonització d’aquests dos sants del nostre temps significa que l'Església reconeix l'exemplaritat de les seves vides, i ens les proposa com a models de santedat, i com intercessors nostres davant de Déu. Tots dos, cadascú per motius diversos, esdevenen i són uns grans referents, no tant sols eclesials, sinó també de la societat civil del segle XX. A través de les seves biografies es posen de manifest les grans convulsions que  es van viure a la segona meitat del segle XX, en l’església catòlica i en l’Amèrica llatina.

F1805El passat 31 de desembre, diumenge desprès de Nadal, celebràvem la festa de la Sagrada Família, dia en què la comunitat parroquial acull als qui  renoven les promeses matrimonials en el seu vint-i-cinquè aniversari nupcial –noces d’argent- i en el seu cinquantè aniversari –noces d’or-. La comunitat acompanya aquestes famílies donant gràcies i pregant Déu per elles en aquesta magna celebració.

Han estat 15 els matrimonis que ho han celebrat: 12 de cinquanta anys i 3 de vint-i-cinc. Acompanyats per llurs famílies i per la comunitat parroquial van participar de la Missa d’onze i mitja de la parròquia.  El celebrant invitava, en la seva homilia, a donar gràcies a Déu i a ser agraïts amb la persona de l’altre cònjuge. La paraula gràcies convé fer-la més present en la nostra vida diària; és una expressió que cal recuperar i familiaritzar ja que comporta, de forma implícita, la valoració de l’altre, cosa que no sempre es dóna en el  nostre context relacional. Una altra actitud necessària és la de demanar-se perdó, tots cometem errors encara que ens costa acceptar-los; el fet de de reconèixer-

F1806

los i demanar perdó ens fa més humans, mes humils i ens predisposa a comprendre i acceptar les limitacions dels altres. També recordava la necessitat de no viure tancats, de parlar, de dialogar i de contar amb l’altre a l’hora de prendre decisions...

Unes reflexions que precedien a la renovació del compromís matrimonial. Donaven gràcies a Déu perquè s’havien sentit acompanyats en els moments de prosperitat i d’adversitat i imploraven de mantenir-se en l’amor de l’un a l’altre a fi de ser uns bons testimonis de l’aliança de Déu amb els homes. Posteriorment tenia lloc la benedicció dels anells.

F1807Desprès de la Comunió donaven gràcies a Déu: per la família, per les coses bones que s’han donat, pels bons moments viscuts i pels mals moments passats perquè res no és inútil si es viu amb amor, també pel que han donat i a la vegada han rebut de la família, pel que han après l’un de l’altre i perquè s’han sentit acompanyats pel Senyor en el camí de la vida.

F1808No podia faltar el record d’aquesta celebració: la flor de Nadal i una icona de la Mare de Déu i el Nen Jesús de Belén elaborada a la mateixa ciutat de Belén per palestins cristians. Acabada la celebració, es compartia un piscolabis al Centre Parroquial abans de tornar a les cases pel dinar.
S’ha restaurat la làpida sepulcral baix la qual reposen les restes de Mn. Francisco Omedes Ripollés, rector que fou de la parròquia, també de Mn. Manuel Collell, vicari de la parròquia, i del pare d’aquest últim, assassinats el 30 de juliol de 1936. En el moment de la restauració s’ha volgut respectar tant l’element i el format material com l’escrit testimonial que diu:
 
“ GLORIA A LOS MARTIRES/
RDOS. (reverendos) D. FRANCISCO OMEDES RIPOLLES/
D. MANUEL COLLEL FONTANET/
Y EL SR. D. VICENTE COLLELL MOLINER/
30 DE JULIO DE 1936”
Dilluns, 16 d’octubre
Amposta -  Guardamar del Segura (Alicante)

Dimarts, 17:
Visita de la ciutat de Múrcia amb guia local: Catedral, casc antic i llocs més significatius de la ciutat. Dinar a prop de la catedral.

Dimecres, 18:
Caravaca de la Cruz: amb el tren turístic ens desplaçarem a la basílica per celebrar l’any sant del santuari. Participació a la Missa del Peregrino. Dinar a la mateixa població. Per la tarda visita del santuari de la verge de l’Esperança a  Calasparra.        

Dijous, 19:
Visita guiada per les ciutats d’Elx i Alacant. Dinar en aquesta última ciutat.

Divendres, 20: Guardamar- Valencia: Visita guiada. Dinar a Valencia. Retorn cap Amposta.

Preu: 250 € tot inclòs.
Joomla templates by a4joomla